Om butiken

INREDNING - PRESENTER - LOKALPRODUCERAT- EKOLOGISKT- RETRO

Ruts Magasin

- vad är det, och vad kan vi göra för dig?

Kort om Ruts Magasin

Butiken, som ligger i Bureå, strax söder om Skellefteå,  öppnade sina dörrar i slutet på augusti 2016. I butiken finns ett varierat utbud av inredningsdetaljer, presenter av olika slag och lokalproducerade delikatesser.

 

Jag som driver butiken heter Ulrika Sandström och är en inflyttad Burebo sedan februari 2014. Jag kommer ursprungligen från Umeå och hade nog siktet inställt på flytt söderut till mer sol och värme och längre vår och sommar. Någonstans på vägen gick min GPS sönder och jag hamnade här. Efter att jag arbetat de senaste tjugo åren på Volvo Lastvagnar så kände jag att det var nu dax att göra något jag aldrig gjort tidigare utan bara drömt om. På den vägen är det! 

 

Processen att namnge butiken var en resa i sig men jag ville att butiken skulle vara en hemtrevlig och personlig butik där man, i likhet med en gammal lanthandel, kan hitta lite allt möjligt. Min farmor, Rut, fick vara med på en kant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag vill att Burebor med omnejd ska kunna hitta något att skämma bort sig själv eller andra med, utan att behöva ta bil eller buss in till schtaan** för en hastigt påkommen gå-bort present eller födelsedagspresent.


** definition av schtaan enligt ett inlägg på folkmun.se: "Ett slags påhittat slanguttryck för Skellefteå som kommer från ingenstans...".

 

Rut Valborg Sandström, född 1907, en liten, envis och bestämd kvinna. Egenskaper som kanske gått i arv :-)

Företagspresenter

 

Vi hjälper dig med gåvor till dina anställda och kunder. Det finns färdiga förslag med olika innehåll och prisklasser. Du kan även komponera efter eget önskemål. 

Arctic Naturals
Team Lapland

 

Hör av dig med dina önskemål så hjälper vi dig!

 

070-332 43 02

info@rutsmagasin.se


Värderingar 

 

Det är viktigt att du som kund är nöjd när du besökt butiken. Att man handlar när man är mogen för det, när man trillar på någonting och man känner att; ja, den där vill jag ha.

Är du nöjd, då är jag nöjd!


Jag försöker ständigt hitta leverantörer som delar mina värderingar vad det gäller t ex hållbarhet, rättvisa arbetsförhållanden, ekologiskt, lokalproducerat etc. 


Lokalproducerat 

Det finns så mycket bra produkter i vår närhet. Många små tillverkare som har svårt att synas på marknaden. Jag tycker det är viktgt att försöka stötta små seriösa producenter som gör bra grejer! På Ruts Magasin finns lokalproducerade delikatesser men även annat som är lokal tillverkning, t ex hudvårdsprodukter, brickor, böcker. 


Retro/begagnat

Alla förtjänar en andra chans! Det finns så mycket fina inredningsdetaljer som fortfarande kan vara till glädje för någon istället för att kastas. Man kan absolut blanda stilar, nytt och gammalt. På Ruts Magasin hittar du fina begagnade inredningsdetaljer, främst svensk design av 50-70 tal. Det är inte bara snyggt - det är hållbart också!


Schyssta leverantörer

Mycket av det som finns i butiken är tillverkat i Sverige. Leverantörer som har tillverkning i andra länder för jag alltid en dialog med. Jag vill känna att dom har koll på tillverkningen och att det sker på ett schysst sätt, både vad det gäller arbetsförhållanden men även att det finns ett miljötänk.  Ruts Magasin AB

Torget 8

932 51 BUREÅ


070-332 43 02

info@rutsmagasin.se


Copyright @ All Rights Reserved

Följ Ruts Magasin på: